Page 3

DTUavisen_02_2015

Månedens billede / Snapshot Street food for 1,000 hungry construction workers LUNCH At the start of September last year and again in November, food stalls popped up on Lyngby Campus, giving hungry lunchers the chance to sample various types of ‘street food’. The numerous construction workers currently measuring, sawing and hammering away on the construction site in Lyngby are the reason behind the experiment in expanding the range of food served on campus—even outside canteen opening hours. The next two street food events will take place in February and March, and will be advertised on Portalen and Facebook, for example. “Right now we’re testing a number of different concepts to find out what staff, students and construction workers are keen on eating.   NR. 2·2015  |  DET SKER / COMING UP  |  3 We’re also experimenting with the location of the food stalls, food prices and the best time to make sales,” explains Stéphane Barbou des Places, Associate Partner at the 2+1 Idébureau agency which is working to develop and test the concept with Campus Service. New Director of DTU Food APPOINTMENT As of 1 January 2015, DTU has appointed Christine Nellemann Director of DTU Food. She has been acting director of the department for the past three months. På flyvetur over Campus / Campus from above Dronefoto af bygning 329A, Agora, der skal udvide faciliteterne til forskning og undervisning i energi- og elsystemer. Foto: DTU/Openhouse Drone photo of Building 329A, Agora, where research and teaching facilities for energy and electrical systems are to be extended. Photo: DTU/Openhouse Har du taget næste måneds billede? Send det til redaktion@dtuavisen.dk. Husk info om tid og sted. Did you take next month’s snapshot? Send it to redaktion@dtuavisen.dk. Remember details about time and place. ILLUSTRATION BOB KATZENELSON Ny direktør for DTU Fødevareinstituttet UDNÆVNELSE Christine Nellemann er ny direktør for DTU Fødevareinstituttet fra 1. januar. Af Henrik Larsen DTU har pr. 1. januar 2015 ansat Christine Nellemann som institutdirektør for DTU Fødevareinstituttet. Hun har de seneste godt tre måneder været konstitueret i stillingen. Den nye institutdirektør er uddannet humanbiolog, ph.d. fra Københavns Universitet og MBA fra DTU Business. Hun har været ansat på DTU Fødevareinstituttet i mere end 15 år - først som postdoc, hvor hun forskede i effekter af hormonforstyrrende stoffer, siden som seniorforsker, forskningsleder og afdelingschef i instituttets Afdeling for Toksikologi og Risikovurdering. Selv siger Christine Nellemann i anledning af sin udnævnelse: „Jeg har med glæde takket ja til at blive direktør for DTU Fødevareinstituttet. Vi har et fantastisk institut, som gør en forskel ved at producere viden og teknologiske løsninger til en række vigtige samfundsudfordringer. Viden og løsninger, som forebygger livsstilssygdomme og fremmer sundhed, som gør det muligt at brødføde jordens voksende befolkning, og som udvikler en bæredygtig fødevareproduktion. Der er stor mening i instituttets arbejde,“ siger Christine Nellemann. Hun er desuden formand for panelet ’Environmental Pollutants’ i det svenske strategiske forskningsråd, FORMAS, og bestyrelsesformand for det danske 3R-Center, som har fokus på alternativer til dyreforsøg. Street food til 1000 sultne håndværkere FROKOST Faste stadepladser med street food skal aflaste kantinerne og bl.a. servere frokost til de 1000 håndværkere, der bygger på Lyngby Campus. Af Katrine Krogh-Jeppesen I forbindelse med det store byggeprojekt ’Transforming DTU’ bliver der i øjeblikket gjort forsøg med at udvide madudbuddet på Lyngby Campus, også uden for kantinernes åbningstid. „Lige nu er vi i gang med at teste forskellige koncepter for at finde ud af, hvad medarbejdere, studerende og håndværkere har lyst til at spise. Men vi tester også, hvor madboderne skal stå, hvad maden skal koste, og på hvilke tidspunkter der sælges bedst,“ forklarer Stéphane Barbou des Places. Han er associeret partner i 2+1 Idébureau, der er med til at udvikle og afprøve konceptet sammen med Campus Service. Campus Service står også bag idéen om at etablere syv faste stadepladser rundt om på campus, som skal udlejes i et år ad gangen til private aktører, der kan tilbyde forskellige alternative madtilbud. Åbningstiderne forventes som minimum at blive fra 10.00 til 13.00 på hverdage – men gerne længere. De næste to street food-events finder sted i februar og marts og annonceres bl.a. på Portalen og Facebook. FOTO JOACHIM RODE ■■Få mere at vide Stéphane Barbou des Places, 2+1 Idébureau, sbp@2plus1.dk Ole Kristian Bottheim, civilingeniør, Campus Service, okbo@dtu.dk SCAN TO READ FULL ARTICLES dtu.dk/1502 SCAN THE QR CODE TO READ IN ENGLISH


DTUavisen_02_2015
To see the actual publication please follow the link above