Page 107

Studiekatalog_2016

BACHELOR – 3 ÅR 107 Store dele af verden ser mod Danmark, når det gælder udviklingen af fremtidens fødevarer. Mad skal give oplevelser, eliminere livsstilssygdomme, øge vores velvære og være bæredygtig. Mad skal også være sikker at indtage og være fri for toksiner og patogene bakterier. Som ekspert i fødevarer og ernæring kender du de industrielle problemstillinger, der er forbundet med fremstilling af fødevarer af høj kvalitet, og du arbejder i krydsfeltet mellem fødevareproducenter, kokke, sociologer, supermarkeder, fremtidsforskere og folkekøkkener. Faglig profil Fødevarer og Ernæring er uddannelsen for dig, der interesserer dig for, hvordan vores mad bliver til, hvad den består af og hvad der sker med vores krop, når vi spiser den. Uddannelsen gør dig i stand til at arbejde med alle de udfordringer, der er forbundet med fødevareproduktion, fødevaresikkerhed, fødevarekvalitet, sundhed og ernæring. Ekspert i smag og kvalitet Det første år får du en grundlæggende viden om fødevareproblematikker kombineret med grundfag i kemi, matematik og fysik. Herefter skal du vælge, om du vil specialisere dig i ernæring og sundhed eller i kvalitet og teknologi. Du kan f.eks. blive ekspert i, hvordan forarbejdning af råvarer påvirker fødevarernes kvalitet. Du kan fordybe dig i, hvordan man optimerer produktionsforløbet fra råvarer til færdige produkter. Eller du kan undersøge, hvordan fødevarer påvirker sundheden. Alt efter hvilken specialisering du vælger, kan du læse videre til f.eks. kandidat i fødevareteknologi på DTU eller til mejeriingeniør, brygmester, kandidat i human eller klinisk ernæring på KU eller måske specialisere dig inden for fødevareinnovation og sundhed. Undervejs i studiet kan du vælge at bruge et halvt år i praktik i en fødevarevirksomhed, hvor du bruger din viden i praksis. Jobmuligheder Fødevareindustrien er et af Danmarks vigtigste erhverv, og med en fødevareuddannelse har du mange muligheder. Du kan blive produktudvikler, fødevarekonsulent, forsker eller arbejde med kvalitetsstyring og ledelse i fødevarevirksomheder. Du kan også vejlede om sundhed og ernæring, f.eks. som sundhedskoordinator med forebyggende kostoplysningskampagner. Du kan også være med til at udvikle nye fødevarer eller beskæftige dig med offentlig fødevarekontrol og forvaltning. Kurser inden for: Matematik, fysik, kemi Databehandling Biokemi Fødevarekemi Menneskets fysiologi Fødevarefysik Råvarekvalitet Mikrobiologi Fødevarefremstilling Sommeroptag Antal studiepladser: 120 Studiestart: 29. august 2016 Ansøgningsfrist, kvote 1: 5. juli kl. 12.00 Ansøgningsfrist, kvote 2: 15. marts kl. 12.00 Niveaukrav Matematik A Fysik B eller geovidenskab A Kemi B eller bioteknologi A Dansk A Engelsk B Desuden skal du have et eksamens- gennemsnit på mindst 4,0 (før evt. hurtigstartsbonus)  Fødevarer og Ernæring Uddannelsessamarbejde med KU Uddannelsen er et samarbejde mellem Københavns Universitet og DTU. Du bliver optaget på Københavns Universi tet, men følger kurser på begge univer siteter. På optagelse.dk, hvor du søger optagelse, finder du uddannelsen under Københavns Universitet.


Studiekatalog_2016
To see the actual publication please follow the link above