Page 17

142721_Dynamo_37_14_web

! DTU Center for Hygiejnisk Design ved designet Centeret er tilknyttet DTU Fødevareinstituttet og etableret i samarbejde med innovationsfabrikken IPU, virksomhedsnetværket Stålcentrum og EHE DG Danmark. EHE DG, European Hygienic Engineering and Design Group, er en europæisk sammenslutning af udstyrsproducenter, fødevarevirksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder, som udsteder retningslinjer for hygiejnisk design. DTU Center for Hygiejnisk Design har status som officielt EHE DG-testcenter i Danmark og kan teste og godkende udstyr til fødevareproduktion efter de europæiske standarder nedfældet i EHE DG’s retningslinjer. Samtidig er det akkrediteret af det danske akkrediteringsorgan DANAK til hygiejnecertificering af produktionsudstyr. Se mere på www.hdc.food.dtu.dk >> indbygget måleudstyr, der kan overvåge processerne. Pakninger, døde ender, ru og ridsede overflader kan alt sammen udgøre en risiko for, at snavs og bakterier samler sig og ødelægger en hel produktion. Samtidig kan der være mange penge at spare, hvis designet letter rengøringen, så den kræver Foto Mikal Schloser mindre vand, og vandet eventuelt kan genbruges, eller der kan arbejdes med lavere vandtryk eller temperatur. ”Rengøring spiller en kolossal rolle i fødevareproduktionen og i øvrigt i stigende grad for virksomheder, der arbejder med biologisk materiale, for eksempel enzymer og mælkesyrebakterier. Produktionsudstyret udvikles og forbedres konstant, og kommer man til at installere et design med problematisk hygiejne, kan det koste dyrt. Derfor er der et vedvarende behov for test og godkendelse af Dynamo nr. 37, maj 2014 17


142721_Dynamo_37_14_web
To see the actual publication please follow the link above