SAMARBEJDE NYHEDER DYNAMO 55 12 18 DTU 37
TÆTTERE SAMARBEJDE
MED ISRAEL
Universitetsalliancen EuroTech, som DTU er en del af, blev i november udvidet
med et nyt medlem, da Technion, Israel Institute of Technology, blev optaget
i alliancen.
”Udvidelsen skaber nogle muligheder for DTU’s forskere i forhold til at
danne nye forskningskonsortier og skabe adgang til ny infrastruktur. Det
giver også vores studerende mulighed for at få adgang til endnu et teknisk
eliteuniversitets uddannelseselementer, kurser og studieophold,” siger DTU’s
prorektor Rasmus Larsen.
EuroTech-alliancen blev stiftet i 2011 og består ud over DTU af schweiziske
École Polytechnique Fédérale de Lausanne, hollandske Eindhoven University
of Technology og tyske Technical University of Munich. Tidligere på året blev
franske École Polytechnique optaget i alliancen.
Kæmpe
vindmøller på vej
Vindmøller højere end Eiffeltårnet kan være en realitet
om få år på det nationale testcenter i Østerild, der
drives af DTU. Testfaciliteten bliver udvidet med to nye
testpladser, hvor det er tilladt at stille op til 330 meter
høje vindmøller op. De nye testpladser skal udnyttes
af henholdsvis Siemens Gamesa Renewable Energy og
Envision Energy.
Flest
salmonellainfektioner
skyldes udlandsrejser
”Det er meget
værdifuldt, at en
virksomhed som
NIRAS er indstillet
på at arbejde
sammen med os
om at inspirere de
studerende.”
Rektor Anders Bjarklev om en ny strategisk
samarbejdsaftale mellem DTU og NIRAS, der
bl.a. medfører events som skal inspirere DTUstuderende
til at være innovative inden for
fødevare- og procesteknologi og transport.
I 2017 skyldtes cirka halvdelen af danskernes
salmonellainfektioner en udlandsrejse.
Bakterierne bliver oftest hentet med hjem fra
rejser til Thailand eller Tyrkiet. Det fremgår
af den årlige rapport over forekomsten af
fødevarebårne sygdomme, som DTU Fødevareinstituttet
har udarbejdet i samarbejde
med Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen.
Rapporten viser desuden, at ingen
af salmonellainfektioner i 2017 var forårsaget
af dansk kyllingekød, mens dansk svinekød var
skyld i 8,2 pct. af infektionerne. Samlet set har
antallet af salmonellatilfælde været stabilt de
seneste syv år.
Charlotte Boman Hede, Jeppe Mølgaard, Miriam Meister, Lotte Krull Joachim Ladefoged, Nitzan Zohar, Colourbox