KANDIDATUDDANNELSEN - 2 ÅR 125
Engineering Design and Applied Mechanics
Konstruktion og Mekanik
Konstruktion og Mekanik er skabt til dig, der vil være med til at udvikle nye
og bedre løsninger inden for produkter, mekaniske komponenter, produktionsudstyr
og industrielle anlæg. Retningens fagområder dækker både systematiske
konstruktionsmetoder og avancerede matematiske modeller med fokus på fysiske
principper, styrkeforhold, strømninger og energiomformning – og anvendt mate-
matik indgår i mange praktiske sammenhænge. Som færdiguddannet kandidat,
kan du blive ansat i udviklings- og forskningsafdelinger i større industrivirksomheder,
mindre industrivirksomheder, der fremstiller højteknologiske
produkter, rådgivende ingeniørvirksomheder eller i forskningsinstitutioner.
> dtu.dk/EDAM
Environmental Engineering
Miljøteknologi
Environmental Engineering er en bred og tværfaglig uddannelsesretning med fokus på
tekniske og miljørelaterede videnskaber. I løbet af studiet bliver du i stand til at udvikle
bæredygtige løsninger på komplicerede miljøtekniske problemer, hvor der også bliver
taget højde for juridiske, økonomiske og ressourcemæssige aspekter. Du vælger selv,
om du vil koncentrere dig om metoder til håndtering af affald, vand i byer eller rensning
af forurenet jord og grundvand. Du kan også fokusere på udnyttelsen af vores
naturlige ressourcer, drikkevandsproduktion eller på metoder og værktøjer, som
industrien kan anvende til at reducere sin belastning af miljøet. Endvidere bliver du
undervist i klimatilpasning, arbejdsmiljø, miljøregulering samt miljømanagement.
Studiet giver dig jobmuligheder i bl.a. offentlige forvaltninger, virksomheder eller
organisationer, der rådgiver om miljø og anlæg i ind- og udland.
> dtu.dk/enviro
Food Technology
Fødevareteknologi
Food Technology er et innovativt og spændende felt, som er præget af stor
tværfaglighed og kreativitet. Det kræver viden fra en lang række områder at
kunne imødekomme udfordringerne for fødevareproducenter og myndigheder
relateret til innovativ og bæredygtig fødevareproduktion, fødevaresikkerhed og
bæredygtighed. Studiet giver dig en forståelse for moderne fødevareproduktion
og en tilbundsgående viden inden for de teknologier og metoder, der er knyttet
til produktionen af sunde og sikre fødevarer igennem hele fødevarekæden. Som
færdig kandidat er du kvalificeret til at arbejde med produktion, produktudvikling,
fødevaresikkerhed og kvalitet i fødevarevirksomheder og tilknyttede industrier
– nationalt såvel som internationalt. Du kan også komme til at arbejde med
offentlig eller privat forskning, udvikling og rådgivning.
> dtu.dk/FoodTech
Retningen udbydes også som en international kandidatretning. Læs mere på side 132.