Den første
generation af
sensorkuglen kan
måle tryk, temperatur
og pH-værdi i
produktionstanken.
væsentligt supplement til hidtidige
metoder for vurdering af produktion i
storskala. Vi ser frem til fortsat samarbejde
om test af Freesense-sensorerne,”
siger Karin Nikolajsen.
Inspireret af droner
På sin rejse i tanken skal sensoren ikke
blot måle de ønskede parametre, men
også fortælle, hvor i tanken de enkelte
målinger er fra.
Den første komponent til at
bestemme kuglens position kommer
fra en tryksensor. Jo dybere i tanken
kuglen befinder sig, jo mere væske
vil der være over den – og dermed et
større tryk.
”Allerede informationen om dybden
er faktisk af stor værdi, fordi de største
gradienter normalt netop optræder
mellem tankens top og bund,” indskyder
Jonas Bisgaard.
Men man vil også gerne kende
kuglens position horisontalt. Til det
formål benytter virksomheden et kombineret
accelerometer og gyroskop.
Instrumentet bestemmer kuglens
hastighed og hældning.
Denne løsning er hentet fra droneteknologien.
”Vores sensorer bevæger sig jo selvstændigt
rundt ligesom droner. Ganske
vist kan vi ikke fjernstyre dem, men
ellers er problemstillingen meget ens.
En drone skal også holde konstant styr
på, hvor den befinder sig. Det samme
gælder vores sensorer. Det er faktisk
denne positionsbestemmelse, som har
været hovedindholdet i mit ph.d.-projekt,”
siger Jonas Bisgaard.
Takket være udviklingen inden for
droner har Freesense til en vis grad
kunnet købe de nødvendige instrumenter
til positionsbestemmelse.
”Dog har vi været nødt til at tilpasse
dem, fordi vi havde brug for endnu
mindre dimensioner,” siger Jonas Bisgaard.
Målinger i ’semi-real time’
Der er langtfra frit slag med hensyn til
størrelsen af sensorerne. Den tilladte
vægt vokser med radius i tredje potens.
En lille reduktion i størrelsen vil med
andre ord betyde, at kuglen snart ville
synke til bunds i tanken, fordi dens
massefylde bliver større.
”Vi skal ramme præcist med både
størrelse og vægt for at få den effekt, vi
ønsker. Det er en ret stor udfordring
i forbindelse med biologisk produktion.
Har man f.eks. en fermentering
kørende i tre uger, vil massefylden
i karret ændre sig en del undervejs.
Det kan betyde, at vores sensorer ikke
længere flyder, som de skal,” siger Jonas
Bisgaard.
Løsningen er, at Freesense på forhånd
justerer den ønskede massefylde.
Ved endnu større forandringer i massefylden
af ’suppen’ kan man tilsætte flere
sensorer med forskellige massefylder.
En anden udfordring knytter sig
til transmissionen af data. Det ville
kræve alt for meget energi og dermed
batterikapacitet, hvis sensoren online
skulle aflevere sine data gennem væske.
I stedet pakkes målingerne i sensorens
hukommelse. Hver gang sensoren kan
mærke, at den befinder sig ved overfladen,
sendes datapakkerne trådløst
06 SENSORTEKNOLOGI MÅLINGER I PRODUKTIONSTANKE