Page 107

Studiekatalog2017

BACHELOR – 3 ÅR 107 Når det handler om fødevareinnovation og udvikling af fremtidens fødevarer, ser store dele af verden mod Danmark. Maden skal være velsmagende og give oplevelser, den skal være sikker at indtage, og den skal nedbringe risikoen for livsstilssygdomme og øge vores velbefindende. Samtidig skal maden være produceret på en skånsom måde, der udnytter ressourcerne optimalt og belaster miljøet mindst muligt. Fødevarer og Ernæring er en uddannelsesretning, der handler om fødevareproduktion og -teknologi, fødevaresikkerhed, fødevarekvalitet, sundhed og ernæring. Det er studiet for dig, der vil have et solidt, naturvidenskabeligt fundament til at udvikle fremtidens fødevarer. Faglig profil Bachelorretningen i Fødevarer og Ernæring går i dybden med, hvordan den mad, vi spiser, bliver til, hvad den består af, hvordan den forarbejdes bedst muligt i forhold til at opnå god tekstur, smag og sundhed, og hvordan den i sidste ende bliver optaget og udnyttet i kroppen. På uddannelsens første år har du en række naturvidenskabelige redskabsfag som kemi, matematik, fysik og cellebiologi, som du får brug for i resten af din uddannelse. Herefter vælger du en specialisering, f.eks. ’Kvalitet og teknologi’, hvor du får redskaber til at løse problemer omkring fødevarer, fødevarefremstilling og sundhed, eller ’Sundhed og ernæring’, hvor du fokuserer på, hvordan fødevarernes ernæringsmæssige sammensætning påvirker sundhed og livskvalitet. Jobmuligheder De fleste, der tager en bacheloruddannelse i Fødevarer og Ernæring, vælger at læse videre på en kandidatuddannelse. Fødevareindustrien er et af Danmarks vigtigste erhverv, og med en fødevareuddannelse har du mange muligheder. Du kan blive produktudvikler, fødevarekonsulent eller forsker, eller du kan arbejde med kvalitetsstyring og ledelse i fødevarevirksomheder. Du kan også vejlede om sundhed og ernæring, f.eks. som sundhedskoordinator, være med til at udvikle nye fødevarer eller beskæftige dig med offentlig fødevarekontrol og forvaltning. Alt efter hvilken specialisering du vælger, kan du læse videre til f.eks. kandidat i fødevareteknologi på DTU eller Fødevarevidenskab på KU. Du kan også tage en kandidat i human eller klinisk ernæring på KU eller måske specialisere dig inden for fødevareinnovation og sundhed. Undervejs i studiet kan du vælge at bruge et halvt år i praktik i en fødevarevirksomhed, hvor du bruger din viden i praksis Kurser inden for: Matematik, fysik, kemi Databehandling Biokemi Fødevarekemi Menneskets fysiologi Fødevarefysik Råvarekvalitet Mikrobiologi Fødevarefremstilling Sommeroptag Antal studiepladser: 110 Studiestart: 4. september 2017 Ansøgningsfrist, kvote 1: 5. juli kl. 12.00 Ansøgningsfrist, kvote 2: 15. marts kl. 12.00 Niveaukrav Matematik A Fysik B eller geovidenskab A Kemi B eller bioteknologi A Dansk A Engelsk B Desuden skal du have et eksamens- gennemsnit på mindst 4,0 (før evt. hurtigstartsbonus)  Fødevarer og Ernæring Uddannelsessamarbejde med KU Retningen er et samarbejde mellem Københavns Universitet og DTU. Du bliver optaget på Københavns Universi tet, men følger kurser på begge univer siteter. På optagelse.dk, hvor du søger optagelse, finder du retningen under Københavns Universitet.


Studiekatalog2017
To see the actual publication please follow the link above