Page 20

dtuavisen1510

LIVET EFTER UGEN FREDAGSBAR Selvom forelæsningerne ender, og låsen drejes på laboratorier og værksteder for weekenden, bliver der ikke stille på campus. DTUavisens journalistpraktikant tog ud for at opleve nogle af DTU’s fredagsbarer. Life after the study week FRIDAY BAR “So ... have you had a few beers?” – the Runway, just before five in the afternoon, one student to another. It’s Friday on campus; just another Friday in October. I’ve set out to experience life after the study week at DTU. In a place where it is rumoured that some students don’t leave campus for weeks on end (in Lyngby in any case), there must surely be something to do on a Friday evening. As it turns out, there’s plenty. No fewer than six Friday bars in Lyngby and one in Ballerup. I called in at three of them. In Hegnet, I find Mads. He is busy setting up a row of glasses on a table. It’s time for a bit of drinking game theory—a recurring event that has to do with learning new drinking games, all from a book about same, written by DTU students. Mads lives on campus and comes to the bar almost every Friday. As do most of the bartenders at Hegnet—irrespective of whether they are working or not. “This is where we belong,” explains Mads. Everyone who wants to is welcome to come in for an interview and trial period in the bar. ■■Kort nyt Navne og karriere Nye professorer Anette Bøtner, Contingency for Virus Diseases, DTU Veterinærinstituttet Jørn Smedsgaard, Analytical Food Chemistry, DTU Fødevareinstituttet Jesper Schramm, Combustion Engines, DTU Mekanik Jubilæer Kim Pilegaard, professor, DTU Miljø, 40 år 1/12 Helge Verner Larsen, seniorforsker, DTU Management Engineering, 40 år 1/12 Goddag Bo Hagelskjær Larsen er uddannet værktøjsmager og har en del år arbejdet med at konstruere maskindele og produktionsværktøj til bil- og el-industrien. Men han blev træt af den benhårde konkurrence og det evige fokus på bundlinjen, der betød stramme deadlines og endda slækkede kvalitetskrav. Så han besluttede, at tiden var inde til et jobskifte og blev glad, da han så stillingen som ingeniørassistent på DTU Diplom. „Jeg og en anden nyansat, der er uddannet møbelsnedker, skal stå for at få prototypeværkstedet op i gear. Tilsammen dækker vi både hårde og bløde materialer, og jeg glæder mig rigtig meget til at hjælpe de studerende på vej med deres projekter.“ Farvel Det stod ikke skrevet, at Nikolaus Bonanos skulle ende som seniorforsker på DTU Energi, da han for 45 år siden forlod Grækenland. Målet var England, hvor han blev uddannet og senere fik job hos BP. Men et besøg på Forskningscenter Risø gjorde stort indtryk på ham, og et par år senere blev han ansat her i den daværende Afdeling for Materialeforskning. Han har arbejdet med ionledende materialer, som bl.a. har stor betydning i brændselsceller og batterier, og været pioner inden for især protonledende materialer, hvor hans artikler var med til at starte et helt nyt forskningsfelt. Men nu er det tid for ham at vende hjem til Grækenland, hvor han har planer om at fungere som konsulent og udvikle billige instrumenter til brug for forskning på universiteter med begrænsede midler. „Jeg agter ikke at stoppe med at involvere mig, blot fordi jeg går på pension,“ siger han. ■■News in brief New professors · Anniversaries · Hello · Goodbye Af Louise Amalie Juul Sønderskov „Hvad så, har du fået nogen øl?“ – landingsbanen, 16.55, én studerende til en anden. Det er fredag på campus, en vilkårlig fredag i oktober. Jeg har sat mig for at besøge livet efter ugen på DTU. På et sted, hvor der går rygter om studerende, som ikke forlader campus i flere uger, må der være noget at tage sig til en fredag aften. Der er masser af muligheder, viser det sig. Seks fredagsbarer i Lyngby og en i Ballerup. Jeg aflægger tre af dem besøg. I Hegnet står Mads. Han er i gang med at sætte glas op i række på et bord. Det er tid til ølspilsteori – en tilbagevendende begivenhed, der handler om at lære nye ølspil – alle fra bogen om samme, der er skrevet af DTU-studerende. Mads bor på campus, er i baren næsten hver fredag. Det er de fleste bartendere i Hegnet – uanset om de har vagt eller ej. „Det er her, man hører til,“ forklarer Mads. Alle, der har lyst, kan komme til samtale og prøve i baren. Om det er, fordi jeg har selskab af fotograf, blitz og stativ, ved jeg ikke. Men imødekommenhed og engagement findes i overflod, og lynhurtigt er jeg inddraget i flere ølspil på én gang. Jeg har lavet nogle regler, jeg skal følge på min fredagsfærd. En af dem er, at jeg skal prøve barernes specialiteter – det, de er berygtede for. ’Hegnetsaven’ er min første udfordring. Censureret smagsoplevelse Den er nærmest sort og indeholder en masse forskellige ingredienser, som jeg får luret ud af Mads. Ikke at jeg ville have lyst til at gentage smagsoplevelsen, der ikke ligefrem består af blid brus og ganeglæde. Det er da heller ikke længe, ingredienserne får lov at stå på min blok. For under et interview med Mads’ kollega Michael går det frygtelig galt. Midt i en sætning om, hvordan det bedste, han har gjort for sit studie, er at blive bartender i Hegnet, går Michael pludselig i stå. Han får øje på den nedskrevne opskrift og får panik i øjnene. Griber efter min kuglepen med et „det gjorde du bare ikke! Det er en hemmelig opskrift!“ til Mads. Snart er der bare to fede, sorte streger i min notesblok. For første gang i min spæde journalistiske karriere er jeg blevet udsat for censur. If you like Piña Colada … Vejen til Etheren er kold og våd og belagt med byggerier og metalhegn, der synes umulige at forcere. Jeg bliver hjulpet på vej af en studerende i tyrolerudklædning og hendes ven fra KU, og snart er jeg til ananas og hulaskørtsfest i anden kvadrant. Etheren bestræber sig på at have et tema hver fredag, fortæller et par mandlige bartendere, der i dagens anledning er iført bastskørt og kokosnødde-BH’er – og det er oplagt at antage, at det blandt an- I Verners Kælder var flaskeøl til en femmer foretrukken opvarmning til weekendens hyttetur. Beer selling at DKK 5 per bottle was the preferred warm-up drink in Verners Kælder for the weekend’s camping trip. PRIVATFOTO PRIVATFOTO 20  |  CAMPUSLIV / CAMPUS LIFE  |    NR. 10·2015


dtuavisen1510
To see the actual publication please follow the link above